top of page
Pg etikett logo

0411 85 205

Sodalicious

Läskig läsk från Trelleborg

Att Netflix kan producera Stranger Things-läsk i Trelleborg är möjligt tack vare en flexibel etikettleverantör. Det är Mattias Lindemanns tydliga slutsats. Nyckeln till att nå ut med ekologisk läsk som inte var massproducerad har varit att ge kunder möjlighet att sätta sitt eget varumärke på flaskan. Det ställde krav på etikettleverantören.

Vilka krav hade du när du valde etikettryckeri?
- Mina beställningar kan bestå av 20 000 etiketter, men bland dem 13 olika motiv. Fler utföranden på etiketter betydde fler produkter för mig. Att trycka små upplagor var absolut nödvändigt för att kunna bredda min kundkrets och erbjuda flera olika smaker. Små upplagor av etiketter har alltså varit avgörande för min produktutveckling. Den flexibiliteten gör så att jag kan göra det jag gör.

Vilka designutmaningar har du mött?
- Jag började med en ganska speciell flaska och höga etiketter med en design som var förhållandevis avskalad men som hade ett stort problem: min logotyp syntes nästan inte alls. Det var ju jättedumt och det behövde jag lösa. Ungefär då fick jag kontakt med PG Etikett som hjälpte mig till en mer strategisk och professionell designen.

Att matcha etikett med kapsyl, hur funkar det?
- Matchningen är en detalj som PG Etikett hittat åt mig. De hjälpte mig att ta fram färg på kapsyl och matcha den till etiketten för att nå helheten mot läskens färg som jag ville komma åt.

Hur ser samarbetet med PG Etikett ut idag?
- Det har framför allt öppnat dörren för att låta mina kunder sätta sitt eget varumärke på min dryck. Jag skickar kundernas design och komplexa frågor direkt till tryckeriet. Det är toppen. De etiketter jag använder för mitt eget varumärke gör jag själv design för. Som gammal programmerare blir det ofta kantigt och jag har ingen reklambyrå emellan. Jag går direkt till PG Etikett med mina tankar och så hjälper de mig därifrån.

Sodalicious
Efter att ha lämnat IT-branschen bakom sig föddes idén om en ekologisk läsk under ett vikariat hos frun som importerade ekologiska livsmedel. År 2016 började Mattias Lindemann att tillverka sin egen ekologiska läsk i Trelleborg, som kanske den första i Sverige.


sodalicious.se

- Matchningen är en detalj som PG Etikett hittat åt mig. De hjälpte mig att ta fram färg på kapsyl och matcha den till etiketten för att nå helheten mot läskens färg som jag ville komma åt.

bottom of page